پیرچشمی چیست؟ | با افزایش سن عدسی چشم سفت شده و قدرت انعطاف آن کم می شود و قابلیت تطابق پذیری آن کاهش مییابد و فرد در. دیدن اجسام نزدیک. با مشکل رو به رو میشود و. اجسام را تار و غیر واضح میبیند. به این عارضه پیر چشمی می گویند .
پیر چشمی معمولا ً از سن 40 سالگی نمایان می شود و یکی از شایع ترین اختلالات چشمی است .
در حالت طبیعی، عدسی با تغییر انحنا و قدرت تطابق پذیری خود، باعث می شود که اجسام را در فاصله نزدیک به خوبی ببینیم اما کسی که دچار پیرچشمی شده برای دیدن اجسام نزدیک نیاز به عینک دارد و بدون استفاده از عینک در بسیاری از امور از جمله مطالعه کم توان است.
عارضه پیر چشمی بطور معمول برای همه اتفاق می افتد.
کسانی که دارای عیوب انکساری، دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم هستند به پیر چشمی مبتلا خواهند شد. البته پیرچشمی در افرادی که قبلاً مبتلا به نزدیک بینی بوده اند شدت و دردسر کمتری دارد زیرا نزدیک بینی تا اندازه ای پیر چشمی را خنثی می کند.
معمولاً افراد دوربین زودتر به پیرچشمی مبتلا خواهند شد.
همانطور که گفته شد اصطلاح پیرچشمی زمانی است که عدسی چشم سفت و سخت شده و دیگر نمی تواند همانند گذشته به راحتی تغییر شکل دهد و برای تمرکز و دیدن اجسام از خود انعطاف نشان دهد.به همین علت خواندن و مشاهده در محدوده نزدیک برای فرد. سخت تر می شود. این در حالی است که در اصطلاح دور بینی اندازه عدسی چشم کوتاه تر از حالت نرمالش می شود. این بیماری یا همان هایپروپیا یک مشکل انکساری تلقی می شود که فرد در دیدن اجسام نزدیک با مشکل مواجه می شود. از جمله علائم دور بینی می توان به:
تاری دید
اشکال در دیدن اجسام نزدیک
در بسیاری از موارد تنبلی چشم
اگر برای تمرکز صحیح روی کلمات مجبور باشید کلمات را نزدیک چشمان خود نگه دارید، ممکن است یکی از رایج ترین علائم پیرچشمی را تجربه کنید.
علائم دیگر عبارتند از:
مشکل در خواندن چاپ کوچک
سردرد ناشی از انجام کار ناشی از کار نزدیک
خستگی چشم
نیاز به نور بیشتر برای خواندن
علائم پیرچشمی شبیه علائم دور بینی است، اما این دو بیماری دلایل مختلفی دارند. دور بینی توسط کره چشم کوچک تر از حد معمول یا قرنیه خیلی صاف ایجاد میشود. پیرچشمی در اثر سخت شدن لنز با افزایش سن ایجاد خواهد شد.
معمولاً افراد دوربین زود تر از دیگران به پیر چشمی مبتلا می شوند
پیر چشمی در زنان زودتر نمایان می شود و معمولاً سیاه پوستان در سنین پایین تری نسبت به سفید پوستان دچار پیر چشمی خواهند شد.
شغل افراد نیز به عنوان یک فاکتور مهم در ابتلا به پیر چشمی شناخته میشود مخصوصاً کسانی که در شغل خود ، مدام با دید نزدیک سر و کار دارند .
بیماریهایی مانند دیابت ، MS و … نیز در ابتلا به پیر چشمی تأثیر گذارند.
بسیاری از داروهای الکل دار ، آنتی هیستامین ها و… بر میزان انعطاف پذیری عدسی ها تأثیر گذارند.
در مناطق گرم و قرارگیری مستمر با اشعه ماورا بنفش می تواند بروز پیر چشمی را زودتر از زمان طبیعی نمایان سازد .
گرچه نمیتوانید بیش از حد از پیر شدن چشم جلوگیری کنید، اما اقدامات روزمره ای وجود دارند که میتوانید برای تقویت سلامت چشم خود و کاهش سرعت آن با افزایش سن، آن را کاهش دهید.
این نکات را برای سلامت چشم خود امتحان کنید:
نور کافی به طور چشمگیری به کاهش خستگی چشم کمک میکند.
معاینات سالانه چشم، نسخه و سلامت چشم میتوانند به سرعت تغییر کنند، بنابراین حتماً به طور مرتب به چشم پزشک خود مراجعه نمایید. با ارائه دهنده خود در مورد هرگونه تغییر در علائم که میتواند نشانه بروز مسئله جدی تری باشد، صحبت کنید.
یک رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید که حاوی مقدار زیادی سبزیجات برگ سبز است.
هفتهای چندین بار ورزش کنید.
به اندازه کافی آب بنوشید تا هیدراته بمانید.
الکل را محدود کنید.
سیگار نکشید.
از عینک آفتابی استفاده کنید. آنها از بافت ظریف چشم در برابر اشعههای مضر UV (ماوراء بنفش) محافظت میکنند.
پیرچشمی قابل درمان نیست! اما امروزه میتوانید گزینههای متنوعی را برای اصلاح بینایی خود انتخاب کنید. با چشم پزشک خود در مورد بهترین انتخاب برای خود صحبت کنید. بسته به سلامتی و سبک زندگی، پزشک ممکن است هر یک از موارد زیر را پیشنهاد دهد:
عینک: خواه برای سایر مشکلات بینایی از عینک استفاده کردهاید یا نه! اکنون ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که به نوع راحت تری به تغییر چشم خود بپردازید.
عینک طبی: اگر مشکل بینایی دیگری ندارید. عینک خواندن ممکن است تمام نیازتان را برطرف کند.آنها باید فقط برای انجام کارهای نزدیکی مانند خواندن. استفاده شوند.
عینک دو کانونی: عینک دو کانونی که اغلب برای پیرچشمی تجویز میشود، عینکی است که دارای دو نسخه متفاوت در یک لنز عینک است. قسمت بالای لنز حاوی نسخه مسافت میباشد، در حالی که قسمت کوچکتر و پایین لنز، نسخهای دارد که به فرد کمک میکند تا اشیا را از نزدیک ببیند.
عینک سه کانونی: سه کانونیها دارای سه لنز هستند، هر کدام برای دیدن نمای نزدیک، وسط و دور استفاده میشوند.
عینکهای تدریجی: اینها لنزهای چند کانونی هستند، شبیه دو کانونیها اما یک جابجایی تدریجی بین نسخهها دارند. بسیاری از افراد لنزهای تدریجی را وقتی که نمیخواهند روی عینک خود خط مشخصی داشته باشند، انتخاب میکنند.
عینک تدریجی دفتر کار: همانطور که از اسمشان پیدا است. این لنزها برای انجام کارهای نزدیک در اداره. مانند کار با کامپیوتر یا نوشتن طراحی شده اند. وقتی از روی میز خود بلند میشوید، آنها را برمیدارید تا بتوانید دور را به خوبی ببینید.
لنزهای تماسی: انواع لنزهای تماسی وجود دارند که به فرد کمک میکنند تا با وجود پیرچشمی، دید بهتری داشته باشد.
گزینهای را انتخاب کنید که کمک میکند تا راحتترین حالت را به شرح زیر مشاهده کنید:
لنزهای تماسی دو کانونی: یک لنز دو کانونی واقعی فقط با دو نقطه کانونی، معمولاً دور و نزدیک، به فرد کمک میکند. آنها در قالب. ساخته شده از مواد نرم یا سخت. (نفوذپذیر از گاز) وجود دارند.
لنزهای تماسی چند کانونی: لنزهای چند کانونی شبیه لنزهای دو کانونی هستند و این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند، اما یک لنز چند کانونی میتواند شامل بیش از دو نقطه کانونی باشد، از جمله منطقه میانی حدود 3 فوت.
لنزهای تماسی مونوویژن (دید تک چشمی): با استفاده از مجموعه ای از لنزهای تک چشمی، یک چشم از لنزی استفاده میکند تا به دیدن اجسام از راه دور به او کمک کند، در حالی که چشم دیگر از لنزی استفاده خواهد کرد که به دید نزدیک کمک میکند. ممکن است دو هفته طول بکشد تا مغز با این روش دیدن سازگار شود.
لنزهای تماسی مونوویژن اصلاح شده: با لنزهای تماسی مونوویژن اصلاح شده. از یک لنز برای دید نزدیک یا دور استفاده کنید. در چشم دیگر، یک لنز چند کانونی را استفاده نمایید که کمک میکند تا در تمام فواصل به راحتی دید کافی داشته باشید.
جراحی انکساری
بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤
شنبه تا 4 شنبه 17:00-09:00
info@drgharoei.com