• 09377614599 - 01132289167 - 01132289089
  • بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟ | امروزه اغلب افراد دچار برخی بیماری‌های چشمی می‌شوند از رایج ترین این بیماری‌ها می‌توان به ضعیفی چشم و آستیگمات اشاره کرد. آستیگماتیسم در واقع یک بیماری شایع در چشم‌ها است که در اثر وجود مشکل در نحوه خمیدگی موجود در قرنیه یا لنزهای چشم ایجاد می‌شود. شاید این سوال برایتان به وجود آید تفاوت آستیگمات و ضعیفی چشم در چیست؟ برای پاسخ به این سوال تا ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

 

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟

 

 

ضعیفی چشم و آستیگماتیسم دو مشکل بینایی هستند که هر یک ویژگی‌ها و علل خاص خود را دارند. در زیر به بررسی تفاوت‌ها و ویژگی‌های هر یک می‌پردازیم:

 

1. ضعیفی چشم (نزدیک‌بینی و دوربینی)

 

 

ضعیفی چشم چیست ؟

 

 

ضعیفی چشم یا ضعف بینایی به  وضعیتی گفته می‌شود که در آن چشم ها به درستی نمیتواند نور را جمع آوری و به روی شبکیه متمرکز کند این مشکل می تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند شکل نا منظم قرنیه تغییر شکل عدسی چشم و یا مشکلات عصبی باشد. ضعف چشم درجات مختلفی دارد و ممکن است با علائمی مانند تاری دید, دو بینی, حساسیت به نور و سر درد همراه باشد.

عوامل ژنتیکی, افزایش سن و برخی بیماری ها از جمله دلایل شایع ضعیفی چشم هستند.

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟
ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟
    • فرد بینایی مرکزی خود را از دست می‌دهد؛ به این معنا که در معرض دید خود، یک نقطه کور مشاهده می‌کند.

    • فرد دید محیطی و جانبی خود را از دست می‌دهد درنتیجه، به خوبی نمی‌تواند محیط اطراف خود را ببیند.

    • فرد دچار شب کوری و اختلال دید هنگام قرار گیری در محیط تاریک می‌شود؛ این دسته از افراد در شب دید بسیار کمی دارند.

    • یکی از اختلالات رایج در این بیماری، تاری دید آست‌.

    • بینایی مبهم از دیگر مواردی است که هنگام پوشاندن یک یا هردو چشم با یک لایه به وجود می‌آید.

 

دکتر کوروش قاررویی

 

 

علت ضعیف شدن چشم

 

علل ایجاد صفینی چشم چیست؟

 

عوامل متعددی از جمله سبک زندگی نا مناسب تغذیه نا متعادل استفاده بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتال، کمبود خواب، برخی به بیماری های زمینه ای و عوامل ژنتیکی  می‌توانند در ایجاد تشدید صنعف بینایی نقش داشته باشند  سایر علل ضعیفی چشم عبارتند از:

سیگار کشیدن  – خوابیدن با آرایشی برای طولانی مدت – به علت نرسیدن ویتامین کافی به بدن

استفاده زیاد و طولانی مدت از گوشی و کامپیوتر – عینک‌های آفتابی نا مرغوب و نامناسب و استفاده نکردن از عینک آفتابی مناسب در شرایطی که نیاز به عینک آفتابی است. رعایت نکردن فاصله استاندارد در هنگام نگاه کردن به صفحه تلویزیون و یا استفاده از مانیتور کامپیوتر و گوشی, قرار گرفتن  طولانی مدت در معرض نور خورشید, مالش بیش از حد چشم و استفاده نادرست از قطره‌های چشمی

علائم ضعیفی چشم

یکی از اصلی‌ترین علائم و فرق‌های بین ضعیفی چشم و آستیگمات، مربوط به اختلال در بینایی فرد است. مهم‌ترین علامت این عارضه، دوبینی، نزدیک‌بینی و دوربینی است‌. فرد در این حالت ممکن است نورهای غیر واقعی را مشاهده کند؛ از طرفی احساس سردرد، تهوع و تاری دید داشته باشد. گاهی فرد گمان می‌کند در برابر چشم‌هایش جرقه زده می‌شود که دلیل آن، تحریک شبکیه چشم است. این افراد دچار خستگی مفرط چشم‌ها می‌شوند؛ به شکلی که باید همواره چشم‌هایشان را بمالند.  درصورتی که در مقابل چشم هایتان نقاط سیاه و سفید یا شکل‌های نامنظم تار عنکبوتی مشاهده کردید، حتما به چشم پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

 

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟

 

 

 

2. آستیگماتیسم

 

 

آستیگماتیسم به چه معناست؟

یکی از انواع بیماری‌های چشمی رایج در جهان، آستیگماتیسم است که در هر سنی امکان بروز آن وجود دارد. اختلالی که در کره چشم باعث، تغییر شکل عدسی یا قرنیه می‌شود را آستیگماتیسم می‌نامند. گاهی حتی آستیگماتیسم مربوط به عدم گرد بودن کره چشم است که باعث اختلال در پرتوهای تابیده شده به چشم می‌شود. درواقع این پرتوها به درستی شکسته نمی‌شوند درنتیجه، تصویر واضحی برای فرد به وجود نمی‌آید. معمولا این عارضه با نزدیک‌بینی و دوربینی توام خواهد بود؛ سه مورد ذکر شده به عنوان عیب‌های انکساری چشم نیز محسوب می‌شوند زیرا مشکل اصلی در هر سه مورد شکست نور است‌.

 

انواع آستیگماتیسم چشم

 

آستیگمات به عنوان یک نقص شایع است که معمولا قابل درمان می‌باشد. این عارضه در اغلب موارد از همان بدو تولد همراه افراد است که گاها دیر تشخیص داده می‌شود. یکی از انواع دسته‌بندی‌های آستیگمات، دو نوع است که شامل آستیگمات قرنیه و عدسی می‌شود‌. زمانی که قرنیه دچار بی‌نظمی و انحنا باشد، آستیگمات قرنیه است‌. درصورتی که عدسی بدشکل باشد، این عارضه از نوع عدسی است.
دسته‌بندی دیگر آستیگمات براساس محور دو خط کانونی است، که به دو دسته منظم و نامنظم تقسیم می‌شوند. در آستیگمات منظم، مشکل در محورهای قائم است که بین محورها ۹۰ درجه اختلاف وجود دارد. به بیان ساده، میزان خمیدگی‌ قرنیه، در یک سمت بیشتر از سمت دیگر است‌. این نوع از آستیگمات به ۵ زیر گروه تقسیم می‌شود؛ مایوپی‌ ساده، هایپرمتروپی‌ ساده، مایوپی‌ ترکیبی، مخلوط. نوع دیگر این عارضه، آستیگمات نامنظم است که شیوع آن بسیار کمتر می‌باشد. در این وضعیت سطح قرنیه دارای ناهمواری‌هایی است و صاف نیست. این ناهمواری‌ها، درمان بیماری به کمک عینک را سخت می‌کند.

 

ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟
ضعیفی چشم با آستیگمات چه فرقی دارد؟

 

علت ایجاد آستیگماتیسم

علت بروز آستیگمات در افراد مختلف متفاوت است؛ پس گاها علائم متنوعی نیز خواهند داشت. گاهی افراد هنگام تصادفات، آسیب‌ها یا ضربات وارده به چشم دچار این عارضه می‌شوند.
از دیگر علت‌های آن می‌توان به ژنتیک و موروثی بودن آن اشاره کرد که از ابتدای تولد همراه فرد است.
یکی از علت‌های ایجاد آستیگماتیسم، وارد شدن فشار زیاد به چشم‌ها در دراز مدت است. عدم رعایت فاصله استاندارد با رایانه، تبلت، گوشی و تلویزیون می‌تواند در بروز آستیگمات در کودکان و بزرگسالان نقش داشته باشد.



علائم چشم آستیگمات

چشم آستیگمات مانند هر بیماری دارای علائم و نشانه‌هایی است که پزشک با مشاهده آن‌ها، به راحتی بیماری را تشخیص می‌دهد. میزان علائم به شدت بیماری بستگی دارد، هرچه بیماری شدیدتر باشد، علائم بیشتر خواهد بود. برخی از علائم شایع آستیگمات شامل مواردی زیر است:
تاری دید از فاصله دور و نزدیک
خستگی بیش از حد چشم و احساس ناراحتی
سردردهای ناشی از فعالیت زیاد چشم
اختلال در بینایی و دوبینی هنگام شب مخصوصاً هنگام مطالعه و رانندگی‌

دکتر کوروش قارویی

تفاوت‌ها

  1. علت:
    • ضعف چشم معمولاً به دلیل طول یا شکل غیرطبیعی کره چشم یا انحنای غیرطبیعی قرنیه ایجاد می‌شود.
    • آستیگماتیسم به دلیل شکل نامنظم قرنیه یا لنز ایجاد می‌شود.
  2. نوع تاری دید:
    • در نزدیک‌بینی، تاری دید بیشتر در اشیاء دور است.
    • در دوربینی، تاری دید بیشتر در اشیاء نزدیک است.
    • در آستیگماتیسم، تاری دید می‌تواند در تمام فاصله‌ها وجود داشته باشد و ممکن است اشیاء به شکل غیر واضح دیده شوند.
  3. درمان:
    • نزدیک‌بینی و دوربینی معمولاً با عینک یا لنزهای تماسی اصلاح می‌شوند.
    • جراحی لیزری مثل لیزیک، لازک وفمتولیزیک 
    • آستیگماتیسم نیز با عینک یا لنزهای تماسی مخصوص (لنزهای آستیگماتیک) قابل درمان است و با عمل‌های لیزری مانند لازک، prk، فمتولیزیک و فمتواسمایل می‌توان آستیگماتیسم را اصلاح کرد.

نتیجه‌گیری

به طور کلی، ضعف چشم و آستیگماتیسم هر دو مشکلات بینایی هستند، اما علل، نوع تاری دید و روش‌های درمانی آن‌ها متفاوت است. اگر شما یا کسی که می‌شناسید با مشکلات بینایی مواجه است، مشاوره با یک چشم‌ پزشک می‌تواند به تشخیص و درمان مناسب کمک کند.

 

تماس با ما

آدرس مطب

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

شماره تماس

01132289167

09377614599

01132289089

آدرس ایمیل

info@drgharoei.com

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انواع روش‌های درمان خشکی چشم
عمل لیزیک چشم آستیگمات در بابل، ساری، قائمشهر و آمل
اثرات روزه داری بر روی چشم
ناخنک چشم چیست و عمل آن چگونه انجام می‌شود؟

info@drgharoei.com

011٣٢٢٨٩١٦٧ _ 011٣٢٢٨٩٠٨٩

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤