علت قرمزی چشم | چشم قرمز شرایطی است که در آن سفیدی چشم (صلبیه) قرمز شده یا دارای نقاط خونی می شود. ظاهر چشم قرمز می تواند بسیار متفاوت باشد. ممکن است این طور به نظر برسد که صلبیه چشم دارای خطوط پر پیچ و خم صورتی یا قرمز است و یا کل صلبیه صورتی یا قرمز رنگ به نظر برسد.
چشم قرمز یک اصطلاح کلی است که برای توصیف چشمهای قرمز. تحریک شده و خونآلود استفاده میشود. قرمزی زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی کوچک زیر سطح چشم بزرگ یا ملتهب شوند. معمولا این حالت واکنش به چیزی است که چشم را تحریک میکند. این عارضه میتواند یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار دهد و همچنین در طول زمان یا به طور ناگهانی ظاهر شود.
از مشکلات مختلف که باعث قرمزی چشم میشوند میتوانیم به آلرژی یا آسیب چشمی اشاره کنیم. امکان دارد که قرمزی چشمها با درد چشم، خارش، ترشح چشم، تورم یا تغییر در بینایی مانند تاری دید همراه باشد. با این حال در بسیاری از اوقات قرمزی چشم بدتر از آن چیزی است که احساس میشود. لازم به ذکر است که قرمزی چشمها نسبتا بیضرر بوده و معمولا با درمانهای خانگی بهبود مییابند. با این حال اگر چشمها بیش از یک هفته قرمز بمانند یا اگر بینایی آسیبدیده باشد یا درد احساس شود، برای تشخیص پزشکی و درمان مناسب باید به چشم پزشک مراجعه کرد.
در برخی موارد، چشم ها در واکنش آلرژیک نسبت به گرده گل ها، حساسیت به مواد آرایشی و یا لنزهای تماسی و غیره قرمز می شوند. در این صورت هر دو چشم قرمز و همچنین پر از اشک می شود. اغلب موارد، قرمزی چشم ها با تورم پلک ها همراه است.
می توانید از قطره های ضدآلرژی چشم استفاده کنید. این مایع با خارش و التهاب های موجود مقابله می کند.
بهتر است از محصولات بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید تا خطر خارش چشم کمتر شود.
اگر متوجه شدید که نسبت به هر ماده ای اعم از لوازم آرایشی یا لنز و غیره حساسیت دارید، هر چه سریع تر نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.
خشکی چشم در اثر اختلال در عملکرد غدد میبومین بروز می کند. هر نوع اختلالی در این غدد باعث تبخیر بیش از حد اشک چشم می شود.
مشکل خشکی چشم ها به دلیل کار طولانی مدت با رایانه (به دلیل پلک نزدن کافی). واکنش به دود یا قرار گرفتن در معرض باد تند کولر. و غیره نیز رخ می دهد.
برخی افراد از بقیه حساس تر هستند و مشکل خشکی چشم ها ربطی به رنگ چشم ها ندارد.
در این صورت چشم ها با سرعت قرمز نمی شوند و ابتدا علائم دیگری مانند سوزش یا خارش چشم، احساس شن زیر پلک و اشک ریزی و … بروز می کند.
اما در نهایت، چشم ها در اثر عدم ترشح اشک کافی قرمز می شوند.
اگر زیاد با رایانه کار می کنید. به طور مرتب چشم از صفحه گرفته و پلک بزنید.
اگر خشکی چشم ها اذیت تان می کند، به پزشک مراجعه کنید. احتمالا نیاز به باز کردن غدد مسدود باشد.
در برخی موارد، قرمز شدن چشم ها ناشی از التهاب است که در اغلب موارد منشا ویروسی دارد. برخی موارد نادر امکان دارد که ورم ملتحمه ناشی از وجود یک باکتری باشد که در اثر ضربه های جزئی یا در اثر استفاده از لنزهای تماسی به چشم نفوذ می کند. در این صورت ابتدا یکی از چشم ها. واکنش نشان داده و قرمز می شود. حدود ۲ تا ۳ روز بعد، چشم دیگر نیز واکنش نشان می دهد. در این صورت، چشم و لبه ی پلک قرمز می شود. گاهی پلک کمی ورم می کند و چشم ها چسبنده می شوند.
اگر ورم ملتحمه چشم در اثر باکتری باشد، اغلب دردناک بوده و با ترشح چرک همراه است.
از قطره های چشمی ضدعفونی کننده استفاده کنید تا چشم را تمیز کند. لازم است که در تمام دوره ی التهاب چشم (از ۴ تا ۱۰ روز) از این قطره ها استفاده کنید. البته لازم است که از قطره های حاوی کورتون بپرهیزید. در صورت بروز مشکل کاهش بینایی یا درد، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
برخی مواقع به دلیل ضربه و یا مصرف برخی داروها (داروهای ضدانعقاد خون) و غیره، مویرگ های چشم دچار پارگی می شوند. در این صورت خونریزی زیر ملتحمه چشم رخ می دهد. در این صورت یک لکه ی قرمز روی سفیدی چشم نقش می بندد.
معمولا کار خاصی برای این مشکل نمی توان انجام داد. این لکه به مرور زمان رفع می شود.
این مسئله می تواند باعث ایجاد نگرانی شدید شود، اما در واقع مشکل دردناک یا خطرناکی محسوب نمی شود.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید. بدون استفاده از عینک آفتابی مناسب باعث قرمزی چشم ها می شود. در این صورت نیز چشم ها دچار آفتاب زدگی می شوند که سفیده ی چشم یا قرنیه را درگیر می کند.
این مشکل در بیشتر موارد برای افرادی که اسکی یا قایقرانی می کنند و در معرض تابش نور خورشید هستند اتفاق می افتد.
در این صورت نیز سفیدی چشم. قرمز شده و چشم ها می سوزند.
از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید. در صورت بروز مشکل استفاده از قطره اشک مصنوعی باعث تسکین علائم می شود. بهتر است از قطره های بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید
گلوکوم به دلیل فشار زیاد و ناگهانی داخل چشم بروز می کند. در این صورت علاوه بر قرمزی چشم ها، فرد احساس درد شدید می کند که با کاهش بینایی، سردرد، حالت تهوع و غیره همراه است. البته در برخی از گلوکوم ها، چشم ها نه سرخ می شوند و نه دردی ایجاد می شود.
حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک بر حسب شرایط تان، درمان های لازم از قبیل قطره یا استفاده از لیزر و غیره را برای تثبیت فشار چشم در پیش خواهد گرفت.
برای جلوگیری آسیب به چشمها و عدم نیاز به درمان قرمزی چشم به روشهای تخصصی و حتی خانگی، پیشنهاد میشود که موارد زیر را رعایت کنید:
لنزهای چشم را مرتب تمیز کرده و برای مدت طولانی از آنها استفاده نکنید و تا زمانی که قرمزی چشم برطرف نشده است، از لنز استفاده نکنید.
آرایش چشم را به درستی پاک کنید و چشمها را تمیز نگه دارید
در زمان استفاده از کامپیوتر قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را رعایت کنید. قانون ۲۰-۲۰-۲۰: هر ۲۰ دقیقه برای ۲۰ ثانیه به اشیاء یا محیطی در فاصله ۲۰ فوتی (۶.۵ متری) نگاه کنید
به صورت منظم برای معاینه چشم به پزشک متخصص مراجعه کنید و در صورتی قرمز بودن چشمها برای ۲ تا ۳ روز حتما به دنبال علت باشید
از دود، گرده، گرد و غبار و سایر عوامل محرک، خودداری کنید.
جهت جلوگیری از بروز عفونت، دستان خود را مرتب بشویید و از لمس چشم، خودداری کنید.
لباسها، روبالشیها و حولهها را مرتب بشویید.
در صورت حساسیت فصلی، قبل از خواب یا پس از بازگشت به خانه، دوش بگیرید.
جهت محافظت از چشم در برابر گرده یا گرد و غبار، در بیرون از خانه عینک آفتابی بزنید.
در بیشتر موارد قرمزی چشم با درمانهای خانگی بهبود مییابد؛ اما گاهی اوقات این قرمزی میتواند نشانه بیماری یا عارضهای جدی باشد. برای تشخیص و درمان در موارد زیر باید به پزشک متخصص مراجعه کرد:
چشمهای دردناک
تحت تاثیر قرار گرفتن بینایی
حساسیت چشم به نور
علائم به مدت یک هفته. یا بیشتر ادامه یافته. یا بدتر شوند
چشم مقدار زیادی چرک یا مخاط تولید کند
تب یا درد نیز همراه با ناراحتی چشم وجود داشته باشد
بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤
شنبه تا 4 شنبه 17:00-09:00