عمل جراحی لازک چشم برای چه کسانی مناسب است؟ | لازک چشم یکی از انواع جراحیهای مرسوم و روشهای لیزری برای درمان مشکلات چشم مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم و تغییر در انحنای قرنیه است. لازک با ورود به عرصهی چشم پزشکی تحول بزرگی را برای اصلاح دید بسیاری از بیماران علیالخصوص کسانی که قرنیهی نازکی داشتند ایجاد نمود. پیدایش لازک به جهت کاستن عوارضی بود که در نتیجهی برداشتن ضخامتی از قرنیه، بنام فلپ در جراحی لیزیک و پی ار کی ایجاد میشد.
لازک نیز مانند هر جراحی دیگری شرایطی از جمله سن مناسب، ممنوعیت برای بعضی افراد و…. را دارد. در ادامه به این موارد میپردازیم.
به طور کلی افراد برای انجام عمل لازک باید حداقل 18 سال و حداکثر 45 سال سن داشته باشند. اگرچه بهترین سن برای انجام جراحی لازک بین 18 تا 25 سالگی است، اما کودکان و نوجوانان نیز میتوانند عمل لازک چشم را انجام دهند. ولی به توصیه انجمن پزشکان آمریکا به دلیل اینکه چشم کودکان و نوجوانان تا سن 18 سالگی و حتی گاهی تا سن 20 سالگی درحال رشد و تغییر شکل است انجام عمل لازک مفید نیست و تنها بهبود موقتی دارد و حتی میتواند باعث شود که بیماری چشم کودک یا نوجوان تشدید شود. از طرفی در بزرگسالان و کهنسالان نیز میتوان این نوع جراحی را انجام داد اما باید به این نکته توجه کرد که بیماری پیرچشمی با انجام عمل لازک اصلاح نمیشود. به همین دلیل باید قبل از انجام این عمل، وجود بیماری پیرچشمی درکنار بیماریهای دوربینی و نزدیک بینی و … مورد بررسی قرار گیرد.
بعضی از افراد نمیتوانند خود را تحت درمان عمل جراحی لازک یا دیگر روشهای مشابه قرار دهند. از جمله این افراد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
افراد دارای دیابت
افراد داری خشکی چشم
مادران باردار به دلیل تغییرات هورمونی
کسانی که مشغله و کار زیادی دارند و نمی توانند به چشم های خود استراحت دهند.
افرادی که مبتلا به حساسیت فصلی هستند.
افراد دارای آستیگماتیسم با درجه بالا
بیمارانی که دارای قوز قرنیه پیشرفته میباشند.
در این روش ابتدا با بیحسی موضعی، لایه ای نازک از قرنیه چشم به نام اپیتلیوم به کمک الکل برداشته می شود و سپس اشعه لیزر توسط لیزر گزایمر بر روی چشم تابانده میشود و بعد از اتمام عمل، لایه اپیتلیوم دوباره به جای خود باز گردانده میشود. این امر سبب میشود تا مسیر پرتوهای نور به خوبی بر روی شبکیه متمرکز شود و قدرت بینایی افزایش یابد و دید واضحتر شود.
از مزایای عمل لازک چشم میتوان به این موارد اشاره کرد:
لازک یک جراحی بدون درد و خونریزی میباشد.
عمل لازک چشم نیاز به بیهوشی ندارد.
هزینهی لازک نسبت به خرید سالانهی عینک و لنز بسیار مقرون به صرفه است.
عمل لازک برای قرنیههایی که بدلیل نازکی قادر به لیزیک نیستند قابل انجام است.
عمل لازک چشم عوارض کمتری نسبت به عمل لیزیک دارد.
با این عمل براحتی از شر عینک راحت خواهید شد.
عوارض جانبی لازک هم کاملا موقتی بوده و طی چند روز تا چند هفته برطرف میشود. این عوارض، ممکن است شامل اختلالات بینایی مانند موارد ذیل باشد:
دید مبهم و تار، با انعکاس و هاله نور از چند روز تا چند هفته پس از عمل
اصلاح بیش از حد بینایی: بینایی کمرنگ یا رگرسیون که ممکن است نیاز به جراحی مجدد یا و یا استفاده از عینک و لنز برای برخی فعالیتها داشته باشد.
خشکی چشم برای مدت چند هفته که با قطره اشک مصنوعی کنترل شده و بهبود مییابد.
احتمال عفونت چشم برای کسانیکه مراقبتهای پس از عمل لازک را جدی نمیگیرند.
در حالیکه لازک از خطرات مربوط به فلاپ قرنیه لیزیک جلوگیری میکند، برخی از عوارض منحصر به جراحی لازک نیز وجود دارد.
در بعضی موارد، فلاپ اپیتلیال نازک ایجاد شده در لازک، به اندازه کافی قوی نیست و همانطور که در PRK دیده میشود، فلاپ اپیتلیال به طور کامل حذف خواهد شد. این موضوع خطرناک نیست؛ اما اگر نسخه تجویزی جهت نزدیک بینی دارید، ممکن است دید نامناسب را تجربه کنید. الکل استفاده شده در طول لازک، ممکن است سبب آسیب به بافت سلولهای اپیتلیال شده که بلافاصله بعد از جراحی، روند بهبودی را تسریع می کند. بازیابی پس از اپی لیزیک به طور معمول سریعتر است. زیرا در هیچکدام از روشها از الکل برای ایجاد ورید اپیتلیال استفاده نمیشود.
قبل از مراجعه برای معاینه توسط پزشک، توصیه میشود به مدت چهار هفته استفاده از لنزهای تماسی را متوقف کرده و به استفاده از عینک روی بیاورید. استفاده از لنزهای تماسی در مدت زمان طولانی باعث تغییر شکل قرنیه میشود. قرنیه پس از آن زمان زیادی طول میکشد تا شکل طبیعی خود را به خود بگیرد. این شبیه به این است که چگونه یک بند ساعت هنگام استفاده طولانی مدت اثری روی دست بر جای میگذارد. بنابراین ارزیابی و جراحی بر اساس قرنیهای که شکل طبیعی خود را به خود نگرفته است میتواند پیامدهای منفی داشته باشد.
در طول ارزیابی، باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا کاندید مناسبی برای جراحی لازک هستید، جراحی های جایگزینی که می توانید انتخاب کنید، خطرات و عوارض مربوط به چه مواردی است، پس از جراحی چه انتظاراتی می توانید داشته باشید و یا خیر، صحبت کنید. دستورالعمل های قبل و بعد از جراحی چیست؟
اگر شما کاندید مناسبی برای عمل لازک نباشید، پزشکان معمولاً جراحی لیزیک را توصیه میکنند.
در روز جراحی از زدن هرگونه کرم، لوسیون یا آرایش روی صورت خود خودداری کنید. شما باید:
مصرف داروهای سرماخوردگی یا آلرژی را حداقل ۴ روز قبل از جراحی قطع کنید. اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید با بهترین متخصص چشم مشورت کنید که آیا لازم است مصرف آنها را برای مدتی قبل از جراحی قطع کنید.
۴۸ ساعت قبل و بعد از عمل، سیگار و الکل را ترک کنید.
اگر دیابتی هستید نباید از انسولین استفاده کنید.
برنامه ریزی برای رفتن به خانه پس از عمل داشته باشید.
مراقب باشید که چشمان خود را نمالید. در واقع استفاده از محافظ چشم در هنگام خواب ایده آل خواهد بود تا ناخواسته چشمان خود را مالش ندهید.
از ورزشهای شدید مانند بلند کردن اجسام سنگین یا شنا که میتواند منجر به آسیب چشم شود، اجتناب کنید.
استفاده از عینک آفتابی به مدت یک هفته پس از جراحی، حتی در داخل خانه، الزامی است. در حالت ایدهآل، برای جلوگیری از اشعه ماوراء بنفش و جلوگیری از تشکیل مه، باید در شش ماه اول بعد از عمل از عینک استفاده کرد.
اگر اهل ورزش هستید، تا ۴ هفته پس از عمل لازک از نور شدید خورشید یا تابش خیره کننده پرهیز کنید تا از ایجاد مه جلوگیری شود.
از استفاده از هر گونه آرایش یا لوسیون روی صورت خودداری کنید و به مدت ۷ تا ۱۰ روز از هر گونه کثیفی خودداری کنید.
مواظب باشید هنگام شستن صورت یا دوش گرفتن از شستشوی صورت یا صابون وارد چشمانتان نشوید. در واقع باید حداقل ۷ روز بعد از جراحی آب و شامپو را از چشمان خود دور نگه دارید.
حداقل تا یک ماه پس از عمل از شنا و جکوزی خودداری کنید.
طبق دستور پزشک باید قطرههای چشمی را در فواصل زمانی معین در چشمانتان بمالید.
بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤
شنبه تا 4 شنبه 17:00-09:00
info@drgharoei.com