• 09377614599 - 01132289167 - 01132289089
  • بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟ | اندوفتالمیت (Endophthalmitis) یک عفونت شدید و التهابی در داخل چشم است که معمولاً به دلیل ورود میکروارگانیسم‌ها به فضای زجاجیه (vitreous) و مایع زیر شبکیه (subretinal fluid) ایجاد می‌شود. این عفونت می‌تواند به علت جراحی‌های چشمی، آسیب‌های چشمی، یا عفونت‌های سیستمیک باشد.

 

دکتر کوروش قارویی

 

اندوفتالمیت چیست؟

اندوفتالمیت نوعی عفونت داخلی چشم است که سلامت چشم را تهدید می‌کند. وقتی عامل باکتریال به چشم نفوذ می‌کند می‌تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد. عدم درمان سریع باعث پیشروی باکتری و گسترش عفونت در چشم می‌شود و می‌تواند نابینایی را در افراد به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه می‌شود که افراد به محض مشاهده کوچکترین علائم بیماری و عفونت چشم به پزشک مراجعه کنند.

عوامل مختلفی باعث بروز این بیماری خطرناک می‌شوند که مهمترین آن‌ها ورود جسم تیز و آلوده به چشم و انجام برخی جراحی‌ها مثل آب مروارید است. با ایجاد عفونت التهاب در چشم ایجاد می‌شود و عفونت می‌تواند به سرعت سایر بافت‌ها را هم درگیر کند. تورم و قرمزی چشم اولین علامت بروز این بیماری است. این بیماری به مراقبت فوری و اورژانسی نیاز دارد و باید به سرعت تشخیص داده و درمان شود. عفونت داخلی چشم ابتدا روی بینایی فرد تأثیر می‌گذارد. اندوفتالمیت اگر چه بیماری نادری است اما باید به سرعت درمان شود.

 

 

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟
اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

علت اندوفتالمیت

علت اصلی بروز بیماری اندوفتالمیت برخورد اشیاء نوک تیز و آلوده به چشم است‌. در برخی افراد این بیماری پس از انجام جراحی آب مروارید رخ می‌دهد. جراحی‌هایی که روی کره چشم انجام می‌شوند در موارد خیلی کمی باعث بروز این بیماری خطرناک می‌شوند. بعد از عمل جراحی چشم عفونت کرده و به مرور زمان به اندوفتالمیت تبدیل می‌شود. اگر مایع اضافی پشت چشم از بین برود احتمال بروز این بیماری بیشتر است.

با افزایش طول جراحی و بهبود ضعیف زخم احتمال مبتلا شدن به اندوفتالمیت بیشتر است. اگر بعد از عمل هنوز تکه‌ای از جسم خارجی درون چشم باقی مانده باشد احتمال عفونت زیاد است و این می‌تواند به مرور زمان اندوفتالمیت را به همراه داشته باشد. در صورتی که ترمیم بریدگی چشم ۲۴ ساعت زمان ببرد عفونت می‌کند و این عفونت داخلی چشم همان بیماری خطرناک اندوفتالمیت است. از دیگر عوامل شکل‌گیری این بیماری می‌توان به قرار گرفتن در محیط‌های آلوده و پر گرد و غبار اشاره کرد. در صورتی که به لنز چشم آسیبی وارد شود شما شاهد عفونت چشم و بیماری اندوفتالمیت خواهید بود. عفونت‌های سیستمیک هم می‌توانند در ابتلا به این بیماری موثر باشند. قارچ و باکتری‌ها عامل اصلی این عفونت هستند که از راه‌های مختلف وارد چشم می‌شوند.

  1. عفونت‌های باکتریایی: معمولاً ناشی از باکتری‌های گرم مثبت مانند استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوکوس.
  2. عفونت‌های قارچی: مانند کاندیدا.
  3. عفونت‌های ویروسی: در موارد نادر.
  4. عوامل خطر: جراحی‌های چشمی، آسیب‌های چشمی، دیابت، و ضعف سیستم ایمنی.

 

 

 

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

 

 

 

اندوفتالمیت چه علائمی دارد؟

بیماری اندوفتالمیت علائمی دارد که پزشک با توجه به این علائم و نشانه‌ها می‌تواند بیماری را زودتر تشخیص دهد. این بیماری به دلیل نفوذ عفونت در چشم ایجاد می‌شود به همین دلیل علائم و نشانه‌‌های آن به سرعت ظاهر می‌شود. در کمتر از ۶ روز این علائم پدیدار می‌شوند. درد شدید اولین علامت است و اگر علت بیماری جراحی یا ضربه به چشم باشد این درد بیشتر است.

در بیشتر افراد سطح بینایی به شدت کاهش پیدا می‌کند و اگر شدت بیماری زیاد باشد برخی افراد به طور کامل بینایی خود را از دست می‌دهند. قرمز شدن چشم از علائم شایع بیماری اندوفتالمیت که در بیشتر افراد مشاهده می‌شود. از دیگر علائم می‌توان به ترشح چرک از چشم اشاره کرد‌. این ترشحات با عدم رسیدگی کم کم زیاد می‌شوند. پلک‌های متورم از دیگر علائم بروز این بیماری است که می‌تواند به تشخیص زود هنگام بیماری کمک زیادی کند. فرد در این شرایط نمی‌تواند به نور نگاه کند و اشک چشم به شدت افزایش پیدا می‌کند. اگر متوجه کدر شدن قرنیه شدید سریع به پزشک مراجعه کنید.

  • درد شدید در چشم
  • کاهش بینایی ناگهانی
  • قرمزی و التهاب در چشم
  • حساسیت به نور
  • ترشح از چشم

 

روش تشخیص اندوفتالمیت

برای درمان بیماری اندوفتالمیت تشخیص زود هنگام بیماری اهمیت بسزایی دارد. اگر بیماری در همان روزهای اول و قبل از گسترش عفونت تشخیص داده شود سریع تر درمان می‌شود و بینایی فرد هم آسیبی وارد نمی‌کند. پزشک برای تشخیص ابتدا از علائم و نشانه‌های ظاهر شده کمک می‌گیرد. به کمک دستگاه‌های پیشرفته معاینات دقیق را انجام می‌دهد. در مرحله اول به چشم نگاه می‌کند و بینایی فرد را می‌سنجد. اگر چشم قرمز بیمار بینایی کمی داشته باشد احتمال بروز این عفونت زیاد است. سونوگرافی در شرایطی گرفته می‌شود که پزشک مشکوک به وجود شی خارجی در چشم باشد. آزمایش ضربه به زجاجیه در شرایطی که مشکوک به عفونت باشد از بیمار گرفته می‌شود.

 

 

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟
اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

 

راه‌های درمان اندوفتالمیت

پیشرفت تکنولوژی باعث شده تا امروزه راه‌های درمان مختلفی برای بیماری پیشنهاد شود. عفونت چشم به هر نوعی که باشد نیاز به درمان دارد. پزشک متخصص در مرحله اول داروهایی را برای درمان عفونت و پیشگیری از گسترش بیماری تجویز می‌کند. اگر دارو تأثیر نداشته باشد پزشک از روش‌های دیگری مثل جراحی استفاده می‌کند. قطره و پماد آنتی بیوتیک موضعی در مرحله اول درمان استفاده می‌شود و با مصرف داروها کم کم علائم بیماری محو می‌شود. داروهای خوراکی و تزریقی اغلب برای کودکان تجویز می‌شود. در افراد بزرگسال آنتی بیوتیک با یک سوزن نازک وارد چشم می‌شود.

  1. درمان فوری: اندوفتالمیت یک وضعیت اورژانسی است و نیاز به درمان سریع دارد.
  2. آنتی‌بیوتیک‌ها: تجویز آنتی‌بیوتیک‌های داخل چشمی یا داخل وریدی بسته به نوع میکروارگانیسم عامل.
  3. جراحی: در موارد شدید، ممکن است نیاز به جراحی برای تخلیه مایع عفونی و بافت آسیب دیده باشد.
  4. کورتیکواستروئیدها: ممکن است برای کاهش التهاب تجویز شوند.

 

 

اندوفتالمیت و درمان آن چیست؟

 

 

پیشگیری

  • رعایت بهداشت در جراحی‌های چشمی.
  • درمان عفونت‌های چشمی به موقع.
  • مراقبت‌های لازم در بیماران با عوامل خطر.

اگر مشکوک به اندوفتالمیت هستید یا علائم آن را تجربه می‌کنید، باید به سرعت به یک چشم‌پزشک مراجعه کنید. درمان به موقع می‌تواند از عوارض جدی و از دست دادن بینایی جلوگیری کند.

 

 


تماس با ما

آدرس مطب:

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

شماره تماس:

01132289167

09377614599

01132289089

آدرس ایمیل:

info@drgharoei.com

انواع روش‌های درمان خشکی چشم
نکات کلیدی برای حفظ سلامت چشم
معرفی روش‌های نوین جراحی چشم
روش‌های درمان آستیگماتیسم

info@drgharoei.com

011٣٢٢٨٩١٦٧ _ 011٣٢٢٨٩٠٨٩

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤

بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢ ، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤