پیوند قرنیه
پیوند قرنیه ، قرنیه بیمار یا بافت زخمی قرنیه را با بافت سالم از یک بافت اهدا کننده جایگزین خواهد نمود.
دو نوع اصلی از پیوند قرنیه وجود دارد: پیوند قرنیه معمولی ، که تمام ضخامت قرنیه چشم پیوند داده میشود (که به عنوان کراتوپلاستی نفوذ و یا PK شناخته می شود) و پیوند قرنیه لایه پشتی (به عنوان قرنیه اندوتلیال یا EK شناخته می شود).
دکتر کوروش قارویی
در پیوند قرنیه ، بافت مرکزی قرنیه جایگزین بافت آسیب دیده (به علت بیماری یا آسیب به چشم) میشود ، بافت سالم قرنیه از یک بانک چشم اهدا می گردد. قرنیه ناسالم بینایی شما را از طریق پراکندگی یا نوردهی منحرف می کند و موجب بروز هاله نور و تاری دید می شود. پیوند قرنیه ممکن است برای بازگرداندن عملکرد بینایی شما ضروری باشد.
بیماری های قرنیه چشم ، چهارمین و شایع ترین علل کوری (بعد از آب مروارید، گلوکوم و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن) بوده و بیش از 10 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است.
قرنیه سالم و شفاف برای بینایی مناسب ضروری است. اگر قرنیه شما به علت آسیب به چشم یا بیماری قرنیه ، آسیب دیده باشد، می تواند موجب ایجاد تورم، زخم و یا التهاب شود و بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
ممکن است پیوند قرنیه در مواردی مانند تریکیازیس (قرار گرفتن غیرطبیعی مژه) مورد نیاز باشد، جایی که مژه ها به داخل چشم وارد می شوند و در برابر سطح چشم قرار می گیرند، باعث بروز زخم و اختلالات بینایی می شود. در صورتی که عینک یا لنز نتواند بینایی مناسب را برای شما فراهم نماید یا استفاده از داروها نتواند تورم های دردناک را تسکین دهد ، نیاز به پیوند قرنیه خواهد بود.
شرایط خاصی میتواند بر شفافیت قرنیه تأثیر بگذارد و ممکن است بیمار را در معرض خطر نارسایی بیشتری ازقرنیه قرار دهد ، این موارد عبارتند از:
• عفونت ناشی از زخم ها، مانند تبخال یا کراتیت قارچی.
• عفونت ناشی از بلغاریت ، زمانی که مژه به سمت داخل چشم رشد می کند ، در صورت مالش چشم این اتفاق رخ خواهد داد.
دکتر کوروش قارویی
1. موارد ناشی ازشرایط ارثی مانند دیستروفی فوچس.
2. بیماری های چشم مانند کراتوکونوس پیشرفته.
3. نازک شدن و تغییرشکل قرنيه (مانند کراتوکونوس).
4. عوارض نادر ناشی از جراحی لیزیک.
5. سوختگی های شیمیایی قرنیه یا آسیب دیدگی چشم.
6.تورم بیش از حد قرنیه.
7.پس زدن پیوند قرنیه در جراحی های گذشته.
8.نارسایی قرنیه ناشی از عوارض جراحی آب مروارید.
شرایط سنی در فرد اهدا کننده بافت قرنیه بسیار تاثیر گذار است.
در چند دهه گذشته ، اهدا قرنیه در افراد بیش از 65 سال رایج بوده است . اما مطالعات نشان داده اند، 75 درصد احتمال دارد که بعد از گذشت ده سال این جراحی موفقیت آمیز باشد.
در ایالات متحده، حدود سه چهارم از این نوع پیوند در محدوده سنی 61-70 سال انجام میشود.
شایع ترین روش کراتوپلاستی آندوتلیال ، استریپ دسیمت است.در حدود 9 سال پیش ، این روش به عنوان روش برتر نسبت به روش های معمولی پیوند قرنیه ، با نتایج مطلوب تر در بینایی و ثبات دید و همچنین به عنوان روش کم خطر معرفی گردید.
کراتوپلاستی اندوتلیال دارای چندین مزیت نسبت به کراتوپلاستی معمولی میباشد. این موارد عبارتند از: بهبود سریع بینایی ؛ زمان کمتر برای حذف بافت قرنیه (و در نتیجه تاثیر کمتر بر تمامیت ساختاری چشم و حساسیت و آسیب کمتر)؛ عوارض جانبی کمتر و کاهش خطر آستیگماتیسم بعد از جراحی.
در یک دوره نسبتا کوتاه از زمان ، روش پیوند قرنیه کراتوپلاستی برای بیماران مبتلا به دیستروفی فوچس و سایر اختلالات اندوتلیال قرنیه به این فن آوری تبدیل گردید. با این حال هنوز مناسب ترین گزینه برای افراد مبتلا به قرنیه بیمار و یا آسیب دیده کراتوپلاستی نفوذ است.
این زمان می تواند یک سال یا بیشتر به طول بیانجامد. در ابتدا بینایی شما برای چند ماه اول تار میشود و در بعضی موارد ممکن است بدتر از قبل گردد، این در حالی است که شما در چشمتان از قرنیه جدید استفاده مینماید.
همانطور که بینایی شما بهبود می یابد، شما قادر به بازگشت به فعالیت های روزمره طبیعی خود خواهید بود. برای چند هفته اول بلند کردن وسایل سنگین ممنوع است. با این حال بسته به شغلتان باید یک هفته بعد از جراحی بتوانید به محل کار خود بازگردید و به سرعت بهبودی را در چشمانتان مشاهده کنید.
قطره های استروئیدی چشم برای چند ماه تجویز می شود تا به بدن اجازه پیوند قرنیه جدید را بدهد، همچنین داروهای دیگر برای کمک به کنترل عفونت، ناراحتی و تورم تجویز خواهد شد . شما باید در تمام اوقات از چشمانتان مراقبت نمایید و از یک سپر محافظ و عینک در زمان های خاص جهت جلوگیری از وارد شدن صدمات خارجی استفاده نمایید.
اگر در جراحی چشم شما از بخیه استفاده شود، معمولا بسته به سلامت چشم و شرایط بهبودی ، تا 17 ماه بعد از عمل جراحی از چشم جدا خواهد شد . تطابق این بخیه می تواند به بافت های اطراف قرنیه جدید برای کاهش میزان آستیگماتیسم ناشی از سطح نامنظم چشم کمک نماید.
همانطور در جراحی های مختلف باید به توصیه های پزشک عمل نمود، در این جراحی نیز جهت کم شدن عوارض پیوند قرنیه و بهبودی سریع بایستی به دستورالعمل های پزشک عمل نمایید.
پیوند قرنیه روش کاملاً ایمنی در نظر گرفته می شود، اما این فرایند یک جراحی است، بنابراین با خطراتی همراه است.
در حدود ۱ مورد از هر ۱۰ پیوند، سیستم ایمنی بدن به بافت پیوندی حمله می کند. این مسئله رد پیوند نامیده می شود و در بیشتر مواقع با قطره چشمی برگشت پذیر است. از آنجا که برای DSEK و به ویژه DMEK از بافت پیوند محدودی استفاده می شود، خطر رد پیوند ناشی از این روش ها بسیار کمتر است.
موارد دیگری که ممکن است روی دهند عبارتند از:
_عفونت
_خون ریزی
_افزایش فشار داخل چشم (که گلوکوم نامیده می شود)
_کدر شدن عدسی چشم (که آب مروارید نامیده می شود)
تورم قرنیه
_جدا شدگی شبکیه، که در آن سطح داخلی پشتی چشم از موقعیت طبیعی خود فاصله می گیرد
دکتر كوروش قارويي دارای تخصص چشم پزشكي از دانشگاه علوم پزشكي اصفهان و فوق تخصص قرنيه و ليزيك از دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران میباشند.
با توجه به دانش به روز و مهارت و دقت بالا در کار، ایشان جزو یکی از بهترین جراحان حوزه چشم پزشکی بوده،از جمله ویژگی های بارز دکتر كوروش قارويي، همراهی بیمارتا پایان روند درمان می باشد،بیماران تحت درمان ایشان در تمام مراحل درمان، به راحتی می توانند با دسترسی به پزشک سوالات خود را مطرح نموده و با اطمینان و قوت قلب تاپایان روند درمان پیش روند
راه های ارتباطی با ما:
آدرس ایمیل:
شماره تماس:
آدرس مطب: