سن مناسب برای جراحی لازک چشم | سن مناسب برای عمل لازک 18 تا 55 سال میباشد. بعد از 18 سالگی و مشروط به اینکه نمره چشم حداقل برای 6 ماه ثابت شده باشد تا سن 55 یا بالاتر اگر علایم آب مروارید وجود نداشته باشید.
البته تصمیم گیری نوع عمل بسته به تشخیص پزشک شما بر اساس شرایط شما دارد. در صورت تصمیم برای عمل حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با بررسی معاینات نوع عمل جراحی مناسب شما را مشخص کند.
جراحی لازک یا Laser epithelial keratomileusis، هم چون سایر جراحیهای اصلاح بینایی میباشد؛ همانطور که میدانید عمل جراحی لیزیک یکی از معروفترین جراحیهای چشمی است اما با این وجود برخی از بیماران شرایط مناسب جهت انجام جراحی لیزیک را ندارند در این صورت آنها از انجام این جراحی یا پی آر کی ( PRK ) نتیجه بهتری دریافت خواهند کرد.
از جراحی لازک، برای درمان بیماریهای انکساری چشم هم چون آستیگماتیسم، نزدیک بینی و دوربینی استفاده میشود؛ اما تفاوت آن با دیگر روشهای درمان بیماریهای انکساری چشم این است که در طی عمل جراحی هیچ گونه برشی بر روی قرنیه ایجاد نخواهد شد و علاوه بر آن احتمال بروز خشکی چشم پس از این عمل جراحی بسیار کمتر از جراحی لیزیک در بیماران میباشد.
در حین انجام عمل جراحی لازک، متخصص چشم تلاش میکند تا یک لایه بسیار نازک از قرنیه را با استفاده از الکل بردارد و سپس شروع به بازسازی قرنیه میکند؛ پس از اتمام اعمال اصلاحات مورد نیاز، متخصص چشم جهت تسریع در بهبود چشم، لنز تماسی و بانداژ را بر روی چشم قرار خواهد داد.
به طور کلی افراد برای انجام عمل لازک باید حداقل 18 سال و حداکثر 55 سال سن داشته باشند. اگرچه بهترین سن برای انجام جراحی لازک بین 18 تا 25 سالگی است، اما کودکان و نوجوانان نیز میتوانند عمل لازک چشم را انجام دهند. ولی به توصیه انجمن پزشکان آمریکا به دلیل اینکه چشم کودکان و نوجوانان تا سن 18 سالگی و حتی گاهی تا سن 20 سالگی درحال رشد و تغییر شکل است انجام عمل لازک مفید نیست و تنها بهبود موقتی دارد و حتی میتواند باعث شود که بیماری چشم کودک یا نوجوان تشدید شود. از طرفی در بزرگسالان و کهنسالان نیز میتوان این نوع جراحی را انجام داد اما باید به این نکته توجه کرد که بیماری پیرچشمی با انجام عمل لازک اصلاح نمیشود. به همین دلیل باید قبل از انجام این عمل، وجود بیماری پیرچشمی در کنار بیماریهای دوربینی و نزدیک بینی و … مورد بررسی قرار گیرد.
عمل لازک چشم برای چه کسانی مناسب است؟ این سوالی است که بسیاری از بیماران به دنبال پاسخ آن هستند. در پاسخ به این پرسش باید گفت که این عمل برای افرادی با شرایط زیر گزینه مناسبی محسوب میشود:
حداقل سن شخص 18 سال باشد و حداکثر آن تا زمانیست که فرد با بیماری آب مروارید درگیر نشده باشد.
دوربینی ماشینی بیمار، مقداری تا 6 دیوپتر باشد.
نزديک بيني شخص، عددی بین 1- تا 10- ديوپتر باشد.
آستیگماتیسم چشم بیمار، در بازه بین 0.50 تا 6 ديوپتر باشد.
شماره عینک بیمار در طول یک سال قبل از عمل تغییر نکرده باشد.
بیمار درگیری بیماری قوز قرنیه و نامنظمی در سطح قرنیه نباشد.
عدم وجود بیماریهای دیابت و نقص ایمنی.
همچنین عدم وجود بیماریهای چشمی مانند آب سیاه، تبخال چشمی و خشکی شدید چشم.
بیمار اگر در دوران بارداری و شیردهی باشد این عمل را نمیتواند انجام دهد.
قرنیه بیمار دارای ضخامت کافی باشد.
بعضی از افراد نمیتوانند خود را تحت درمان عمل جراحی لازک یا دیگر روشهای مشابه قرار دهند. از جمله این افراد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افراد دارای دیابت
افراد داری خشکی چشم
مادران باردار به دلیل تغییرات هورمونی
کسانی که مشغله و کار زیادی دارند و نمیتوانند به چشمهای خود استراحت دهند
افرادی که مبتلا به حساسیت فصلی هستند
افراد دارای آستیگماتیسم با درجه بالا
بیمارانی که دارای قوز قرنیه پیشرفته میباشند.
عمل لازک یک جراحی بدون درد و خونریزی است و نیاز به بیهوشی ندارد.
هزینهی لازک نسبت به خرید سالانهی عینک و لنز بسیار مقرون به صرفه است.
این عمل برای قرنیههایی که به دلیل نازکی قادر به لیزیک نیستند، قابل انجام است.
همچنین، عمل لازک کمترین عوارض را نسبت به عمل لیزیک دارد و با این عمل میتوانید به راحتی از شر عینک خلاص شوید.
احساس وجود یک جسم خارجی در چشم ( از یک تا چهار روز طول میکشد )
کاهش موقت بینایی در شرایط کم نور ( تا 12 ماه )
خشکی چشم نیاز به استفاده از قطرههای مرطوب کننده ( حداکثر شش ماه )
دید مه آلود یا تاری باید ظرف شش تا نه ماه ناپدید شود.
در بعضی موارد، فلاپ اپیتلیال نازک ایجاد شده در لازک، قدرت کافی ندارد و همانند PRK، فلاپ اپیتلیال به طور کامل حذف میشود. این موضوع خطرناک نیست؛ اما اگر شما نسخه تجویزی برای نزدیک بینی دارید، ممکن است تجربه دید نامناسبی داشته باشید. الکل استفاده شده در طول لازک، ممکن است بافت سلولهای اپیتلیال را آسیب برساند که بلافاصله پس از جراحی، فرآیند بهبود را تسریع میکند. بازیابی پس از اپی لیزیک به طور معمول سریعتر است. زیرا در هیچکدام از روشها از الکل برای ایجاد فلاپ اپیتلیال استفاده نمیشود.
بلافاصله پس از عمل ليزيک یا لازک، ديد چشمتان تار است. نیازی نیست بابت این موضوع نگران باشيد. اين حالت طبيعي و قابل انتظار است. بینایی شما طی دو تا سه هفته آينده شفافتر خواهد شد تا در نهایت به دید فوق العاده خوب برسید.
بهتر است طی هفته اول موقع خواب از محافظ چشمی (شيلد) يا عينک محافظ استفاده کنيد. این موضوع از برخورد ناگهانی دست و یا فشار به چشم در هنگام خواب جلوگیری میکند.
قطرههای چشمی را طبق دستور پزشک استفاده کنيد. بيـن دو قطره 5 دقيقـه فاصلـه بگذاريـد. قطرههـا را در زمان بيداری اسـتفاده کنید. در هنگام خـواب نيـازی بـه ريختـن قطـره نيسـت و بـرای ايـن منظـور بيدار نشـويد. صبـح بعـد از بيـدار شـدن مجـددا زمـان ريختـن قطـرههـا را تنظيـم کنید.
فعالیتهای چشمی مثل رانندگي، تلويزيون، مطالعه، کامپیوتر و ….. تا جایيکه ميزان بينایی شما کافی باشد و خسته نشويد، منعی ندارند.
چند رو اول بخاطر حساسیت چشم به نور، در منزل و در هفته های اول، بيرون از منزل از عينک آفتابی استفاده کنيد. توصیه میشود در دو روز ابتدایی بعد از عمل جراحی از عینک آفتابی در محیط منزل استفاده شود.
مراقب باشيد که طي ماه اول فشاری به چشم وارد نکنید. اجسام سنگین بلند نکنید و چشمتان را مالش ندهيد.
حداقل طی دو هفته اول پس از عمل، از آرايش لبه پلکها و اطراف چشم اجتناب کنيد. استفاده از لنزهای زیبایی تا یک ماه الی یک ماه و نیم بعد از عمل ممنوع است و پس از آن بايـد با مشورت با پزشک استفاده شود.
از شستشـو یـا رسـيدن آب بـه چشـمانتان تـا زمـان برداشـتن لنـز پانسمان توسـط پزشـك معالج ( معمـولا 4 روز بعـد از عمل ) خـودداری نماييـد.
در ايـن مـدت صـورت را بـا دستمال مرطـوب پاك كنيد. استحمام متواند از گردن بـه پاييـن انجام شود.
بابل، ميدان كشوري، سرداران ٢، ساختمان پزشكان روجين، طبقه ٤
شنبه تا 4 شنبه 17:00-09:00
info@drgharoei.com